GOTS certificeret

GOTS-certificeret

Organic Lullaby er udelukkende produceret i GOTS-certificeret økologisk bomuld. Det betyder et markant lavere vandforbrug og mindre CO2 udledning sammenlignet med konventionel bomuld. Samtidig sikrer denne form for dyrkning en sund og modstandsdygtig landbrugsjord og kommer den lokale biodiversitet til gode. Desuden betyder det et væsentligt sundere arbejdsmiljø for de mennesker, der dyrker bomulden. GOTS-certificeringen sikrer endvidere, at alle led i værdikæden foregår under acceptable vilkår både hvad angår løn og arbejdsforhold. Det er meget vigtigt for os, da vi vægter den sociale bæredygtighed lige så højt som den miljømæssige.

Vores CO2-aftryk

Vi har valgt at lægge hele vores produktion i Tyrkiet for at sikre en høj kvalitet og for at kunne være tæt på vores leverandører. Samtidig mindsker afstanden vores CO2-aftryk på fragt sammenlignet med produktion i eksempelvis Indien eller Østasien. Hele værdikæden ligger inden for et snævert geografisk område i Tyrkiet, hvilket yderligere reducerer vores CO2-aftryk. Ingen plastik bliver brugt hverken i forhold til indpakning eller mærkater til vores tøj. I stedet anvender vi FSC-certificeret papir til vores produktindpakning og forsendelsesposer. Vi arbejder ikke med sæson kollektioner, da vi ønsker at kreere tidsløse basics og dermed undgå overskudslagre.

Kompromisløs kvalitet

Sidst men ikke mindst har vi en kompromisløs tilgang til kvaliteten af vores produkter. Vi mener, at det vigtigste parameter for bæredygtighed er at imødegå brug og smid væk- kulturen. Vi skal købe mindre tøj, men af en højere kvalitet. Det tænker vi ind i hele vores produktion, fordi vi ønsker, at vores produkter skal kunne bruges igen og igen. Endvidere gør bomuldens renhed, at materialerne påny kan indgå i en genbrugsproduktion. 

Vi mener dog selv, at vi skal gøre mere. Derfor vil vi altid forsøge at forbedre os og gå nye veje i en alt andet end bæredygtig industri.