Er vi bæredygtige?

Ikke så meget som vi ønsker, for vores mål er en cirkulær forretningsmodel, hvor vi tager ansvar for vores babytøj - også efter det er solgt. Så vi er der ikke endnu, og der går også et stykke tid, før vi er der.

Men vi arbejder mod det, og mens vi gør det, har vi sikret os tiltag som: 

  • 100% økologisk bomulds produktion
  • Ordentlige arbejdsforhold hos leverandører
  • Hele værdikæden i samme land
  • Ingen brug af plastik. 

Vi har hele tiden fokus på, hvordan vi bliver mere bæredygtige og vil ikke stagnere, “bare” fordi vi gør det bedre end mange andre.

100% økologisk bomuld

Mange har spurgt os, hvorfor vi producerer bomuld og ikke bambus, som regnes for meget bæredygtigt. Det gør vi, fordi økologisk bomuld sammen med Tencel bliver betragtet som værende det mest bæredygtige materiale. Bambus nedbrydes med kemikalier, og hvis spildevandshåndteringen ikke håndteres korrekt, kan det være voldsomt miljøbelastende. Økologisk bomuld kan ligeledes indeholde mængder af kemikalier fra indfarvningsprocessen. Derfor er GOTS-certificeringen så vigtig, da den er forbrugerens garanti for, at der ikke er brugt farlige kemikalier på noget punkt i værdikæden.    

 

Hvordan sikrer vi arbejdsforholdene

Det gør vi blandt andet gennem vores GOTS-certificering. For at vores tøj kan blive GOTS-certificeret, skal vi opfylde bestemte kriterier og ét af disse omhandler arbejdsforholdene ved producenterne. Det gælder hele vejen ned gennem værdikæden og kommer derfor syerskerne og bomuldsbønderne til gode. To grupper som i den globale tøjproduktion ofte er meget udsatte og arbejder under kummerlige forhold. Vi har dernæst valgt en producent, som producerer lidt dyrere, men til gavn for deres ansatte. De er yderligere engageret i at fremme kvinders muligheder på arbejdsmarkedet. 

Hvorfor valgte vi Tyrkiet

Vi har valgt Tyrkiet, fordi det giver rigtig god mening ud fra et bæredygtigt perspektiv. Som det eneste land på det europæiske kontinent dækker Tyrkiet alle led i værdikæden. Hele vores værdikæde fra de økologiske bomuldsmarker, spinderiet af bomuldsfibrene, produktion af metervarer, indfarvning af stoffet og den endelige syning af vores babytøj foregår alt sammen i Tyrkiet. Det betyder, at vores produkter ikke har været fragtet rundt mellem flere forskellige lande, inden de lander på vores lager i Danmark. Det har en positiv indvirkning på vores CO2 belastning, ligesom den relative korte afstand mellem Tyrkiet og Danmark har det. Det er en stor fordel, at vi kan holde det hele i ét land, og sammenholdt med den høje kvalitet Tyrkiet er kendt for, var det derfor et let valg for os.

Fravalg af plastik

Der bliver hvert år udledt op mod 500.000 tons mikroplast fibre i verdenshavene. Fibrene kan ikke fjernes og bliver ikke nedbrudt med tid. Det er et enormt problem, da mikroplasten bliver optaget i vores fødekæde. Vi har derfor valgt ikke at bruge plastik af nogen art. Det gælder lige fra etiketterne på vores tøj, til produktindpakning og vores forsendelsesposer. 

 

Så er vi bæredygtige? 

– Vi er bevidste om vores aftryk, og vi har fra start truffet nogle aktive valg for vores brand. Men vi vil aldrig stille os tilfredse, og vi fortsætter mod vores mål om en cirkulær forretningsmodel.

 

Hilsen Christina & Jakob