En ny style bliver til

Hvordan foregår det, når vi sætter en ny style i produktion?

Vi arbejder ikke med sæsonmodeller eller sæsonfarver. Det vigtigste for os er, at alle vores styles er basic wear, som aldrig går af mode, og som kan bruges igen og igen. Derfor er det vigtigt for os, at den style, vi designer, er en klassiker. Lige så vigtigt er det, at designet er brugbart for både forældre og barn. Det skal give mening; vi skal ikke producere for at producere og skabe et behov; vi skal opfylde det behov, som der allerede er.

Vores tre kriterier for at designe en ny style er, at den skal være:

  • Klassisk 
  • Funktionel 
  • Behagelig

Derfor ser vi gerne tilbage. Hvad er det, som vi som forældre år efter år bruger til vores børn, og hvad er det, vi som forældre ønsker, at vores produkter skal kunne? Vi har længe følt, at der manglede noget i vores sortiment, noget som kunne bruges om sommeren, men forlænges over sæsonen ved at tilføre et lag-på-lag look.

Vi manglede overalls i vores sortiment. Det er en klar klassiker.

Derefter går designprocessen ind. Vi gennemsøger alt: gamle billeder, gamle blade, bøger, ALT, der kan give os inspiration. Og så begynder vi at tegne og fortælle. Vi taler med forældre om designet og dets funktionalitet. For det er, som sagt, vigtigt for os, at det fungerer i hverdagen for forældrene, så det ikke bliver det stykke tøj, der aldrig bliver brugt. Det skaber ikke bæredygtighed. Det skal være yndlingstøjet for både barn og forældre.

Næste skridt er at tale med vores producent. Vi får hjælp til kvalitet og funktioner, hvorefter de sætter den første kollektionsprøve i gang. Og her begynder ventetiden… Fra snakken om kollektionsprøven og til den lander på skrivebordet i Vejle, føles tiden som en uendelig juleaftensdag for en 5-årig. Mails og SMS tjekkes konstant for at se, om vores kollektionsprøver er på vej.

Fra kollektionsprøver til endelige overalls er der stadig et stykke vej. For at lykkes med at lave en overall, der opfylder de tre kriterier, vi har: Klassisk, funktionel og behagelig, er det vigtigt for os at få vores kollektionsprøver ud og blive testet af dem, der skal bruge dem, så vi kan lave tilretninger ud fra eksperternes overvejelser (altså jer forældre).

Og så kommer der endnu en snak med producenten og endnu en kollektionsprøve og endnu en test af babyer og forældre, indtil vi føler, at den er der, nu opfylder den det, vi havde sat os for. Og så kan vi sætte produktionen i gang.

Og pludselig står man i Istanbul og overværer sin første produktion, med lige dele hovmod og frygt i kroppen. For hvad nu hvis ingen andre i hele verden synes, at det var en god idé…

Det er I heldigvis mange, der har syntes, indtil videre, og af hjertet tak for det. Hver gang der kommer en ordre ind, går der en ridse i den frygt, som sidder i kroppen, og lige pludselig en dag er den måske helt væk.